Agenda

 

TRAINING KINDERMINDFULNESS

Kinderen leven in een drukke wereld. Ze krijgen veel indrukken te verwerken. Voor sommige kinderen kan het lastig zijn om met prikkels en spanningen om te gaan. De training Kindermindfulness helpt kinderen de stilte in zichzelf op te zoeken, leert ze om te gaan met de prikkels en spanningen en maakt ze weerbaarder.

De training Kindermindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en is geschikt voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Er wordt in kleine groepjes gewerkt van maximaal 6-8 kinderen.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een grote variatie aan (mindfulness) oefeningen, korte meditaties, doe opdrachten en creatieve opdrachten.

De training:
  • leert kinderen meer te ontspannen
  • leert kinderen om te gaan met emoties
  • zorgt voor meer concentratie
  • leert kinderen beter om te gaan met prikkels
  • maakt kinderen weerbaarder
  • maakt kinderen bewuster van de eigen gedachten
  • zorgt voor een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen

Data: 6 november, 13 november, 27 november, 11 december, 18 december, 8 januari, 15 januari en 22 januari van 10:00-11:00 uur
 
Kosten: €250 voor 8 bijeenkomsten

Aanmelden: via info@hartenwijs of 0618087097

TRAINING MINDSET

De manier waarop je denkt, is bepalend voor hoe je omgaat met fouten maken. En dit heeft alles te maken met de mindset. Mindset staat voor de manier waarop je denkt over jezelf en in het bijzonder over je intelligentie en kwaliteiten. In principe wordt iedereen geboren met de wil om te leren. Deze motivatie om te leren lijken sommige kinderen echter te kunnen verliezen als het lastig wordt. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een vaste mindset en de groeimindset.

Met een vaste mindset, geloof je dat je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten vaststaan. Je bent met een bepaalde intelligentie geboren en daar zul je het mee moeten doen.

Een groeimindset daarentegen gaat ervan uit dat je door oefenen verder kunt komen.
De overgang van een vaste mindset naar een groeimindset is niet gemakkelijk. Als je als kind al heel lang ervan overtuigd bent dat je iets niet kunt, en het heel moeilijk vindt om fouten te maken, is het niet eenvoudig om dat zomaar los te laten.

Geeft jouw kind snel op als iets lukt? Zegt jouw kind dat het dom is als iets niet lukt of als het fouten maakt? Geef je kind dan op voor de training mindset.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van ongeveer 50 minuten per les en is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen.

Aan de hand van het werkboek Mindset (ontwikkeld door het Talentenlab), leren de kinderen spelenderwijs een groeimindset te ontwikkelen. Daarbij komen de volgende thema's aan bod: de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten en doorzettingsvermogen.

Data: 28 november, 12 december, 19 december, 9 januari, 16 januari, 23 januari en 30 januari van 16:45-17:35 uur.

Kosten:
€200 voor 7 bijeenkomsten

Het is ook mogelijk om de training in individueel te volgen. Neem voor de mogelijkheden contact op met onderstaand emailadres/telefoonnummer

Aanmelding: via info@hartenwijs.nl of 0618087097

HARTENWIJS MOMENTJES

Theekransjes voor jongens en meisjes van 8-12 jaar. Samen theedrinken (iets anders mag natuurlijk ook), wat lekkers en vooral veel gezelligheid, samen kletsen en creatief bezig zijn. Ieder Hartenwijs momentje zal er een ander thema zijn.

Kosten: €10 per kind. Mocht je kind samen met een vriendje of vriendinnetje komen dan betalen ze samen €15,-

Er is altijd maar plek voor maximaal 6 kinderen, dus wacht niet te lang met opgeven.

Data: 30 oktober    11:00 uur (thema herfst)
         11 december 13:00 uur (thema kerst)
         22 januari      13:00 uur (thema wordt later bepaald)

Aanmelden:  via info@hartenwijs of 0618087097